Sex og orgasme som naturlig sovepille

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sex og orgasme handler om forplantning – primært

Sex og orgasme er den lynhurtige og stensikre vej til hurtigere at falde i søvn end ellers – og det gælder altså ikke kun for mænd. Ny amerikansk undersøgelse viser rent faktisk, at specielt orgasmen har en søvndyssende indvirkning på kvinden. Hvis manden oven i købet leverer en ladning sæd i vagina på hende, så går hun for alvor i brædderne efter sexakten.

Hvorfor er hjernen og menneskekroppen nu engang indrettet, som den er? Og hvorfor reagerer hjernen og kroppen, som den her i super moderne 2021 nu gør? Det kan man langt hen ad vejen bruge rigtig meget tid og kræfter på at spekulere over. Mange forskere da også til daglig gør.

Lækre orgasmer med Baci – læs anmeldelsen her

En ting er dog stensikkert: Der er en forbandet masse logik og bagvedliggende god mening bag hver eneste lille detalje. Udviklet og forfinet igennem rigtige mange tusinde år – og sådan vil evolutionen fortsætte i al evighed. For alle levende væsner.

Når det kommer til sex og orgasme og mandens forløsning aka udløsning, så handler det først og fremmest om forplantning. Altså sikre artens overlevelse, generation efter generation. Men her stopper det slet ikke. Der ligger nemlig mange flere finurligheder bag.

Sex som naturens sovepille

En række evolutions psykologer fra blandt andet State University of New York i Albany satte sig for at grave lidt dybere i årsagen til udsagnet: ”Sex er naturens sovepille” – og fik i den forbindelse 316 kvindelige og mandlige studerende til at svare på en række spørgsmål om netop sex. Der blandt andet førte til følgende konklusioner:

  • Kvinder opnår langt fra samme antal orgasmer/forløsninger som mænd gør (intet nyt eller overraskende ved det).
  • Måske mere overraskende: Der er større sandsynlighed for, at kvinden falder i søvn efter endt sexakt.
  • For både kvinder og mænd gælder det dog, at orgasmer fremmer sandsynligheden for at falde i søvn.
  • Får manden udløsning oppe i kvindens vagina, er der meget stor chance for hurtig søvn til hende.

Hvorfor man altså roligt kan sætte en stor og meget fed streg under, at sex kombineret med orgasme og sæd i vagina, i høj grad fungerer som naturens sovepille.

Orgasme til ham? Læs anmeldelsen af Geo lige her

Hvorfor søvn til hende efter sex og sæd

”Kvindens vagina, livmoderhals og livmoder er ikke optimerede til at holde på sæden, i og med mennesket går oprejst på to ben: Tyngdekraften trækker den nedad og ud. Således er der større sandsynlighed for graviditet, hvis kvinden ligger ned efter endt samleje, hvor manden har ejakuleret i hendes vagina. Og det sikres ved, at hun falder i søvn lige efter.

Altså: Kvinden falder i søvn efter sex, fordi det øger hendes chance for at blive gravid, ifølge den evolutions psykologiske teori.”

Fortæller danske eb.dk, der har nær studeret den nye amerikanske undersøgelse – og fortsætter med følgende teori om, hvorfor mænd og kvinder ynder at sove sammen:

”Det er ikke kun for at sikre befrugtning, at hun ligger ned og sover efter samleje. Det kan også fungere som en slags partnersikrings strategi. Det sikrer manden mod, at konkurrerende hanner besvangrer hende.”

—————

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud