Derfor får vi kvinder orgasme

 


Hvorfor får vi kvinder orgasme? Man kan jo sagtens blive gravid uden at få orgasme – og det er heller ikke os alle, der har lige nemt ved at komme. Så hvorfor egentlig orgasme? Det får du her tre videnskabelige teorier på.

Hvorfor får kvinder orgasme

Personlig, heldigvis, har jeg aldrig haft specielt svært ved at opnå orgasme. Og følger man mig her på bloggen og/eller i andre danske medier, så ved man også, at jeg er meget stor fortaler for netop onani og orgasme. Hvis det sidste altså kan lade sig gøre.

Læs anmeldelsen af tidens bedste Magic Wand 

For ikke kun er sex, onani og orgasmen i sig selv super dejlig – og giver dermed også lyst til mere. Under sex og onani udløser kroppen pr. automatik også en lang række sunde og positive hormoner. Et 100 procent naturligt frembragt skud vitaminer, man hurtigt kan blive afhængig af – på den gode måde.

Tjek den orgasme sikre Womanizer ud her

Men hvorfor, når man tænker lidt dybere over det, får vi kvinder orgasme? For sex uden orgasme er jo, som regel, også ret givende og lækkert. Og når det kommer til at blive gravid, så lader dette sig jo gøre uden orgasme. Mens manden, som bekendt, skal have udløsning/orgasme for at kunne befrugte kvinden.

Orgasmen er biprodukt af evolutionen

Ifølge Sex og Samliv på eb.dk, der har gravet lidt dybere og mere videnskabeligt i ovenstående, så er en af årsagerne til kvindens orgasme et biprodukt af evolutionen:

”Indtil fostret er et par måneder gammel, er det væv, der siden udvikles til penis og testikler eller vulva, det samme. Det kan så at sige blive til begge dele. Disse strukturer er således klar, hvis barnet bliver en mand – og den mandlige udløsning er som anført nødvendig for evnen til at reproducere som art.” skriver nyhedsmediet.

Af dette udspringer teorien om, at den kvindelige orgasme er en utilsigtet bonus som resultat af, at vulva-vævet er udviklet af det samme som penisvævet.

En måske, som sagt og skrevet, utilsigtet bonus. Men en kæmpe bonus, jeg for eget vedkommende dog ville have meget svært ved at undvære.

Orgasmen leder sæden på rette vej

En anden ret så plausibel årsag til – og udbredt teori om, hvorfor vi kvinder får orgasme, handler om en øget chance for at blive gravid. Ikke, som sagt, at man ikke kan blive gravid, uden at opnå orgasme. Men at skedens muskulære sammentrækninger i forbindelse med orgasmen hjælper til at lede mandens sæd på rette vej. Om man så må sige.

Denne lækre precisions vibrator er en stor hjælp til orgasme

Som blandt andet understøttes af undersøgelser, hvor kvinder efter sex har indsamlet sæd fra vagina. Her viste det sig, at de kvinder, der fik orgasme samtidig med manden, indsamlede en mindre dosis sæd end dem, der ikke gjorde. Eller de som slet ikke fik orgasme under akten.

Om dette reelt har indvirkning på chancen for graviditet eller ej, er på nuværende tidspunkt dog ikke til at svare entydigt på. Sådan er det jo trods alt med teorier.

Derfor får kvinder orgasme – teori nummer tre

En helt tredje teori, videnskaben arbejder med, og som sagtens kan fungere sideløbende med de allerede to ovennævnte, handler om valget af sexpartner. At orgasme eller ej i forbindelse med sex (også) handler om den person, kvinden nu er sammen med. Der jo egentlig også lyder pænt logisk. Om denne teori skriver eb.dk blandt andet følgende:

”Hvis hun får orgasme, viser det, at manden har gode reproduktive egenskaber: Gider han/kan han sørge for det, at hun får orgasme, er det sandsynligt, at han også gider tage vare på hende i andre af livets sammenhænge, at han er stærk og omsorgsfuld etc.

Attraktiv mand, flere orgasmer

Læs anmeldelsen af mit yndlings legetøj lige for tiden

Et studie peger i den retning. Kvinder, der havde attraktive mænd med selvtillid og høj indkomst, fik flere orgasmer. Om det så skyldes, at kvinden giver sig mere hen til en mand med dine gode gener/egenskaber – eller om en mænd disse egenskaber bare er bedre i sengen, er ikke klart.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud