Godt sexliv – pas nu på det!

 


godt sexliv er blandt andet et dejligt kys

Godt sexliv: Ifølge den danske Sexus undersøgelse af danskernes sexliv og forhold til sex og onani, så har omkring 55 procent af os danskere som minimum et godt sexliv. Der naturligvis er super positivt. Men sådan forbliver sexlivet bare ikke, hvis vi ikke værner ekstra godt om det – hele tiden. 44 procent af os får ifølge samme undersøgelse desuden ikke dækket vores sexbehov.

Godt sexliv – hvad er det???

Flere end 60.000 danskere blev i forbindelse med verdens største sexundersøgelse, Sexus, blandt andet stillet spørgsmålet: har du et godt sexliv? Til dette svarede mere end 50 procent ja.

Men hvad er overhovedet et godt sexliv? Ja, svaret blæser ikke så lidt i vinden. Det er lige som at svare på, om maden eller øllen smager godt? Men godt, under alle omstændigheder, er jo bedre end dårligt eller mindre dårligt. Så helt ringe står det altså ikke til i de danske dobbeltsenge.

6 ting om vagina du ikke vidste – læs her

Hvad der er godt for mig og dig, behøver nødvendigvis ikke at være godt for en helt tredje eller fjerde person. Men uden tvivl hænger et godt sexliv tæt sammen med, at man plejer og passer på det. Samt at det i hvert fald swinger nogenlunde i sengen med den eller de partnere, man nu er sammen med.

Om man i dag synes, man har et godt sexliv, hænger også sammen med, hvad man har erfaringer med fra tidligere parforhold mv.

nærhed og intimitet er vejen til et godt sexliv15 procent har et særdeles godt sexliv

Penslet ud i procenter ud for hver enkelt svarmulighed i forbindelse med ovenstående godt sexliv spørgsmål, fordeler procenterne sig som følger: ”Særdeles godt sexliv”, 15 procent. ”Godt sexliv”, 40 procent. ”Hverken eller”, 28 procent. ”Dårligt”, 11 procent.

Når jeg pt. skriver disse ord, så står vi lige midt i Corona krisen. Hvor rigtig mange af os pænt bliver derhjemme. Altså dermed er hjemme i egen bolig næsten hele tiden. Der kan være både godt og mindre godt for parforholdet.

Fejler man umiddelbart ikke noget, så kunne man som par forsøge at rette lidt op på sexlivet. Hvis der altså er behov for dette. Hvor man nu alligevel har god tid til det. Sex er desuden (også) en rigtig god måde for en stund at lægge alt andet på hylden. Såsom fx stress og jag og uhyggelige tanker og Corona mv. Særligt hvis det for alvor svinger i sengen.

Lidt af en super booster

Hertil kommer, at en god gang sex både fysisk og mentalt er lidt af en super booster. Ja, blot det at kysse og kramme, det udskiller en masse gode og sunde hormoner i kroppen. Men gør det nu kun, hvis I begge er helt raske, naturligvis. Ikke mindst i de her tider!!!

Læs her om Maj Wismann’s metoder til mere sexlyst

Når det så er sagt, så er ”tvungen samvær” med partneren, i måske flere uger i streg, ikke kun altid af det positive. For er man i hverdagen kun meget lidt sammen, så kan en ekstra stor dosis samvær være mere negativt end positivt.

Men også her, for at opretholde et godt parforhold og sexliv, kan det være en ide at dyrke noget mere sex. Også selv om man måske ikke helt har lyst. Eller ikke helt har lyst på samme tid. For som regel sker der det, når man så først har fundet sammen i soveværelset, at lysten og liderligheden alligevel meget hurtigt tager.

44 procent får ikke dækket deres sexbehov

Et andet spørgsmål man som deltager i Sexus studiet fik stillet – og som læner sig op ad ”Har du et godt sexliv” spørgsmålet, handler om personlig tilfredshed i sexlivet.

Her svarede hele 44 procent rent faktisk, at de – af den ene, anden eller tredje årsag IKKE får dækket deres sexbehov.

Om hvorfor fortæller Marten Frisch fra Statens Serum Institut følgende til Sexus:

”Det er 100.000 dollar-spørgsmålet. Vi ved det ikke, men forhåbentlig kan vi blive klogere på det. Det kan være, fordi man ikke kan finde den rette partner, eller at man ikke formår at have en tilstrækkelig åben og respektfuld dialog om hinandens lyster og behov.

Det er noget af det, vi skal finde ud af i de kommende undersøgelser.

Derfor skal du huske onani – læs her gode råd til bedre onani

Godt sexliv kommer ikke bare af sig selv

Nøjagtig som med alt andet her i livet, så gælder det om at gøre en indsats, hvis noget ikke fungerer. Så har man ikke et godt sexliv, og/eller oplever man, at man af den ene eller anden årsag ikke får opfyldt sine sexbehov, så er det kun et at gøre: Gøre noget seriøst ved tingene. For ingen andre gør det nemlig.

Er du i parforhold, så tal med din partner om tingene. Også selv om snakken kan være nok så svær at tage hul på. Måske finder du så oven i købet ud af, at din partner har det på nøjagtig samme måde. Der jo kun gør det endnu mere væsentligt at gøre noget effektivt ved tingene.

Og hellere i dag end i morgen – så langt er livet jo trods alt heller ikke!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud