Spaghetti med venusmuslinger – sexet mad

Af mad-blogger Niklas

Mad-entusiast og journalist, Niklas Roar, er manden bag den populære danske madblog FoodRoar.dk, der her gæsteblogger om sexet mad, i denne omgang pasta med passion. med fokus på den italienske ret spaghetti med venusmuslinger – erotik på tallerkenen.

Læs alt om skønne madnørd Niklas her

Der er mange meninger om pasta. Italiens tidligere fascistiske diktator Mussolini mente for eksempel, at den gjorde folket slapt og dovent. Og efter hans fald blev der derfor nærmest et frihedsstatement at spise pasta i rigelige mængder, hvilket italienerne ikke overraskende stadig gør mere end alle andre folkefærd i Europa.

Sexet mad – pasta er passion

Omvendt sagde den yppige italienske skuespillerinde Sophia Loren, at ’alt du kan se, skylder jeg spaghetti’. Og det var jo ikke helt løgn. De indtagende kurver var næppe blevet til uden en vis mængde kulhydrater (og gode gener) forstås.

Spørger man mig, om pasta er sexet, så er svaret således et rungende ja. Pasta er passion. Pasta er nydelse.

Niklas bud på skøn pasta – læs her

Min mission i livet er….

Pasta er at give slip og lade være med at underkaste sig de kræfter, der i dag vil bekæmpe det sammen med hvidt brød og ris. Og selv om underkastelse også kan være frækt, så er det ikke den type underkastelse, jeg vil plædere for. Tværtimod.

Min mission her i livet er at give kroppen en hel masse af det, der gør dig glad. Lækker mad uden dogmer, en passende mængde motion og naturligvis masser af lækker, indtagende sex.

Mest sexede retter er pasta med skaldyr

Men for ikke at gøre det alt for tungt, synes jeg som regel, de mest sexede pastaretter er med skaldyr. En af mine favoritretter, som jeg da også bestiller som det første, når jeg er ankommet på en af mine hyppige rejser i Italien er Spaghetti Vongole – altså spaghetti med venusmuslinger.

Bare smag på navnet. Det er sexet.

Erotisk at åbne og sutte dem i sig

Venusmuslinger er nogle af de smukkeste skabninger, og det er næsten en erotisk oplevelse at åbne dem og sutte det velsmagende indhold i sig blandet med safterne fra vinen og olien.

Muslinger og østers indeholder faktisk aminosyrer, som stimulerer produktionen af sexhormoner i rotter. Det viste en forskningsundersøgelse fra 2005 – og selv om man aldrig fulgte op med en test af mennesker, så er der al mulig grund til at tro, at disse skalklædte havdyr også er gode for vores seksuelle formåen.

Desuden indeholder de store mængder jern og protein, som også er afgørende for at du har den fornødne energi og udholdenhed i dobbeltsengen – eller hvor du ellers foretrækker at pleje dine lyster.

Gode råvarer – lidt lige som med sex

Denne ret, ægte sexet mad, kræver næsten intet andet end gode råvarer. Lidt ligesom sex, right? Der er flere skoler, hvoraf den ene sværger til brugen af hakket tomat eller passata. Jeg foretrækker den ‘bianca’ – altså uden tomat. Men til gengæld tilsætter jeg gerne en håndfuld små San Marzano-tomater eller cocktailtomater.

Sørg for at muslingerne ikke indeholder sand. Lad dem derfor ligge i koldt vand tilsat salt i en times tid og skift så vandet igen. Gerne natten over. Du gider ikke have knas mellem tænderne. Ofte vil de dog allerede være sandfri ved køb. Spørg din fiskehandler.

Stængerne må ikke klistre sammen

Du kan også sagtens lave næsten den samme ret med blåmuslinger og tomat. Den smager også fantastisk og er langt billigere.

Se min SPAGHETTI ALLE COZZE

Retten tager ellers ingen tid at lave. Sæt pastaen over en stor gryde med rigeligt vand og rigelige mængder salt. En klassisk fejl på vores breddegrader er at undersalte kogevandet. Og nej, der skal ikke olie i vandet. Se jævnligt til det, så stængerne ikke klistrer sammen.

Muslingerne afgiver en lækker, salt havsmag

Du varmer olien op og sauterer dine fintskårne hvidløg samt chilien. Hvidløget må ikke blive brændt. Herefter tilsætter du muslingerne og sauterer dem under låg sammen med et lille glas hvidvin, mens de gradvist åbner sig, når de er klar. Og det er her, de afgiver den lækre salte havsmag, der fungerer som bouillon i retten. Smid eventuelle uåbnede muslinger ud. Tilsæt en pæn mængde finthakket persille.

Sexet mad – kværn frisk peber over

Når pastaen er lidt for underkogt, så tage den op og hæld den ned til muslingerne og giv det et minut, så alle smager blander sig. Kværn frisk peber over. Og tilsæt evt. mere frisk og lækker olivenolie. Va bene! Sexet mad! Nu har du lavet spaghetti con le vongole eller blot spaghetti vongole. Og bed nu din partner om at vente med at kaste sig over dig, før I har spist. Det ville næsten være synd.

Læs her meget mere om den passionerede mad-kunstner bag bloggen Foodroar.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud