Ghosting – Kasper, Det U-venlige spøgelse


Af Blogger Stinna

Ghosting er lig med uopdragenhed og respektløshed, mener Stinna, der selv har været udsat for fænomenet. 

Det er et fænomen, der er blevet så normalt og velkendt, at det simpelthen har fået sit eget navn. Hvis du spørger mig, så er det et udtryk for direkte uopdragenhed, respektløshed og en uværdig opførsel over for et andet menneske. Eller måske et udtryk for, at Tinder efterhånden er rykket ud fra mobilskærmen foran os og ud i den virkelige verden. Jeg snakker naturligvis om ’Ghosting’!

Ghosting – ikke kun et dansk fænomen

Det er langt fra et dansk fænomen, men det er først inden for det sidste års tid, at jeg er begyndt at høre rigtig mange fortælle om, at de enten udøver det eller er blevet udsat for det. Både fra mænd og kvinder – så det er tydeligvis heller ikke et kønsrelateret fænomen. Jeg har personligt også været udsat for det for nyligt og er stadig godt arrig i skralden over det. For at sige det mildt.

Det er fint, hvis man føler kemien ikke er der, det er også helt ok, hvis der pludselig dukker en masse ting op i ens liv, som gør, at man simpelthen ikke har overskuddet til at ses. Hvis man er en af de typer, som serie-dater og en anden er mere interessant end mig, helt ok. Men så sig det dog! At lade en person hænge uden et ord, er simpelthen den mest intrigante og primitive neandertaler opførsel jeg kan komme i tanke om.

Jeg spurgte en single kammerat ind til hans holdning omkring det og hans eneste respons var; ”Der står sq da så mange i kø for at invitere dig på date. Hop videre til den næste.”

Find din næste date her

Bare hop videre til den næste….!

Jamen? Bare hop videre til den næste? Jeg dater aldrig bare for at date. Tager jeg imod en date invitation så er det fordi, at jeg finder personen interessant og tiltrækkende. Ellers finder jeg ingen form for relevans i, at spilde hinandens tid. Alt andet har jeg venner og veninder til. Når jeg tager imod en date invitation så er det fordi, at jeg gerne vil lære lige præcis den person bedre at kende. Uanset om man som jeg foretrækker en god bog frem for en semi-irrelevant date, eller om man dater flere på én gang, så gør det ondt at blive brændt af og stå tilbage uden nogen form for forklaring.

Denne fyr (læs: en hankønspersonage, der tydeligvis er for barnlig til at blive benævnt ’mand’) mødte jeg til et privat selskab med nogle veninder en lørdag aften. Vi snakkede om alt imellem himmel og jord til den lyse morgen og da vi skilles for at tage hjem i hver sin retning, fortsatte dialogen på sms til jeg faldt i søvn med telefonen i hånden. Kemi og tiltrækning etableret og bekræftet, dialogen fortsatte sporadisk derefter.

Når sexdating føre til kærlighed

Ventede på besked i OTTE dage

Vi sås hist og her, ringede sammen og skrev over en periode, intet seriøst og ingen havde lovet nogen noget. Den sidste aften vi sås tog vi det sågar skridtet videre og kyssede. Uha, uha… Næste dag skrev jeg en ”tak for nogle skønne timer…” besked. Den svarede han på otte dage senere. OTTE! Fornærmet som jeg var, blev min respons til en ’smiley’ og en ’thumps up’ emoji. Knap en uge senere, uden nogen former for yderligere kontakt, valgte jeg at sende følgende besked:

Jeg er aldrig den, som skriver flere beskeder i streg uden at få respons. Dét er simpelthen for nedværdigende og jeg sidder ligeledes med et billede inde i mit hovedet af, hvordan den jeg sender beskeder til sidder og viser dem frem til alle mulige med en besked om, hvor sindssyg jeg er.

Gu er jeg ej sindssyg. Men jeg har ret til mine følelser og jeg har ret til, at være arrig og skuffet over din manglende respekt for mig. For det er, hvad din opførsel er, når du vælger at lade en hænge, som måske er begyndt at holde af dig.

Tjek 40+ dating ud her

Den besked sendte jeg til ham for knap en måned siden nu og jeg har stadig ikke hørt den mindste form for respons tilbage fra ham. Jeg har for længst guffet en rulle tudekiks og en plade chokolade, bevares, det er ikke just jordens undergang og som min kammerat sagde ”hop videre til den næste”. Men skulle jeg skrive den om i dag, havde jeg nærmere skrevet noget i denne stil:

Derfor  styrker netflirt parforholdet

Hvis det er en, som man vitterligt gerne vil mere med, men man har under mistanke for at være i gang med ’ghosting’ adfærd. Der kan være alverdens gode grunde for en pludselig opstået radiotavshed. Hunden kan være blevet aflivet, arbejdspladen gået konkurs, familiedrama eller lignende. Så ville en besked ala denne være et godt bud:

En pludselig Houdine

Har man gået linen helt ud og haft sex med en person som man har datet, men denne pludselig laver en Houdini – Av, av, av! Mange, særligt kvinder, forbinder sex med følelser og har det primært, fordi der på en eller anden vis er etableret følelser for pågældende person.

Det er immervæk begrænset, hvor mange følelser der er involveret i en brandert i baren, som man slæber med hjem, så der skal du nok aldrig forvente det helt store. Men uanset om du gerne vil se ham igen eller blot teste om hans telefon stadig virker, så kunne en besked ala dette være et sted at starte:

For alles skyld så er det mit største ønske, at der kommer kommunikation og dialog tilbage imellem mennesker. Hvor forsvandt den hen? Min nu afdøde morfar, som var indbegrebet af en gentleman, ville vende sig i graven hvis han så, hvordan nutidens singler behandler hinanden. Der er intet at sige til, at Danmarks statistik over enlige i Danmark kun har været stigende i de sidste 30 år.

One thought on “Ghosting – Kasper, Det U-venlige spøgelse

 • oktober 9, 2017 at 4:45 am
  Permalink

  Velkommen til den ‘fantastiske moderne tid’ vi lever i 😉 Du lyder så overrasket iøvrigt…jeg er forundret at du ik har mødt det før 🙂

  Der er få af os som stadig har høflighed og respekt for hinanden tilbage. I dag venter man på om græsset sku blive grønnere på den anden side af hegnet. Jeg må da indrømme jeg er osse hård i mæglet hvis bare jeg ser et lille tegn på manglende respekt…så taber jeg dem på gulvet og kigger ikke tilbage 🙂 …og ja smiler lidt og har faktisk ondt af dem…for de ved jo ikke bedre 😀

  Jeg er mega analyserende pga denne nye måde at date på…og det har gjort at jeg har undgået mange af disse emotionelle skuffelser.

  Hvor blev den høflighed og respekt af? mine forældre fik mig til at forstå at der INGEN undskyldning er for at behandle et andet menneske godt…uanset hvordan han/hun har behandlet mig. Som de sagde…hvis du gør det samme…så er du i samme båd med dem.

  Jeg har sagt til mange gange ‘tak fordi du viser mig dine dårlige træk’…så kan jeg hurtigt komme videre til mere seriøs person 😀

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud