Sugardaters.dk – kærlighed eller ???

sugardatersDet danske netdatingsite www.sugardaters.dk har på ganske kort tid evnet at dele vandene godt og grundigt. Der er de, der synes rigtig godt om, at man som profil lige ud af posen skriver, hvorfor man er på sitet – og hvad man enten tilbyder eller ønsker at modtage. Mens andre, helt ovre i den anden grøft, 100 procent oplever sitet som en slet skjult form for prostitution.

Som journalist har Manden talt med tre kvinder, der af vidt forskellige årsager enten har været eller fortsat er på Sugardaters.dk – og kvinderne har lige så forskellige opfattelser af netdatingsiden som resten af befolkningen.

Marie, 28 år: Søger den kærlige millionær

-Der er vel de, der anser mig for en ægte golddigger. Selv ser jeg det på den måde, at jeg blot sætter en ret høj standard for, hvem jeg har lyst til at være kæreste med – og i den forbindelse betyder økonomisk sikkerhed og en god og stabil livsstil rigtig meget for mig. Til gengæld, jeg har gjort klart over for allerede et utal af mænd, både på Sugardaters.dk og andre netdatingsider, så kan man altså ikke købe mig til sex.

For det første kunne jeg ikke have sex med en mand, rig eller ej, der ikke tiltalte mig. For det andet ville det være at synke helt vildt dybt, at modtage kontanter for sex. Men dermed jo ikke sagt, at sitet ikke kan være stedet, hvor jeg på et tidspunkt render på den helt rigtige – den søde og kærlige millionær.

Jeg har været på Sugardaters.dk (SD) over flere omgange, lige som jeg med jævne mellemrum benytter mig af andre netdatingsider – andre gange holder jeg simpelthen fuldstændig pause fra netdating. For er man hele tiden på, er min erfaring, så går man til sidst død i det. Så kommer det til at hænge en langt ud af halsen.

På SD har jeg været i kontakt med en del spændende mænd, både danske og fra andre lande, men endnu har jeg ikke fået kontakt til den helt rigtige. En håndfuld gange har jeg skrevet og også talt i telefon med profiler, jeg godt kunne se som en fremtidig kæreste, men endnu har jeg ikke mødt en derindefra ude i virkeligheden. Men det haster altså heller ikke specielt. Den helt rigtige skal før eller siden nok dukke op, er jeg overbevist om – og jeg har altså ikke mere travlt, end jeg sagtens kan vente.

Han skal ikke have andre!

For ikke så lang tid siden, i april-maj måned, havde jeg fx god kontakt til en mand i 40erne fra Jylland, og lige fra dag et, hvor vi begyndte at skrive sammen, var der rigtig god kemi imellem os. Lige som de billeder, han mailede af sig selv, i høj grad også tiltalte mig. Men som tiden gik, begyndte det næsten at være lidt for meget af det gode.

Ok, jeg stiller pænt høje krav, men når der pludselig slet ingen minusser er ved personen, man flirter med, så begynder jeg altså at blive lidt mistroisk – og det viste sig da også, at han ikke helt var, som han ellers gav udtryk for. Men jeg måtte virkelig presse på for at få ham til at spytte ud. Blandt andet, indrømmede han til sidst, var han stadig i fast forhold, men gik med planer om at forlade hustruen, som han sagde. Det helt rigtige tidspunkt havde bare ikke lige vist sig endnu.

Desuden var de billeder, han sendte mig, ikke helt nye, men alle 10 – 15 år gamle. Så han var altså ikke i 40-erne, men derimod i midten af 50-erne, måtte han også indrømme. I virkeligheden, som måske var det værste af det hele, kunne jeg have levet med både hans alder og det faktum, at han endnu ikke var single, hvis han bare havde været ærlig omkring det. Men det var han jo så langt fra – og hvad så mere? begynder man så helt naturligt at tænke. Er der andet og mere, han heller ikke er helt ærlig omkring?

En anden fyr, en på min egen alder, altså i slutningen af 20-erne, havde jeg også en langvarig kontakt med, og han kørte rigtig meget på det her med penge. At han havde eget firma og tjente rigtig mange penge, og nu var han så på udkig efter kvinden i sit liv. Og her var der, i hvert fald til en begyndelse, også rigtig god kemi. Men igen viste det sig, at de mange og flotte ord ikke holdt vand – som desværre først gik op for mig, da jeg gerne ville møde ham. Flere gange aftalte vi at mødes, men hver gang aflyste han daten i sidste øjeblik – og til sidt gik jeg ham simpelthen på klingen, og så faldt korthuset fra hinanden. Han var da sikkert en ok sød fyr, men han havde altså hverken firma eller penge, men havde da drømmen om at arbejde sit til tops en dag, som han i sit sidste brev skrev til mig.

Når en af mine veninder spørger mig, hvorfor jeg gider blive ved med at netdate, så er mit hudløst ærlige svar altid, at prøver man ikke, så vinder man heller ikke. Som sagt, så har jeg ikke specielt travlt med at finde manden i mit liv, men forsøger jeg heller ikke på det, så finder jeg ham nok heller aldrig. Hverken på Sugardaters.dk eller andre steder.

sugardaters.dkStinna: Søger intelligent modspil

-Velvidende, at jeg primært søger intelligens og forretningssparring i et forhold, hvilket dog ikke umiddelbart er temaet for Sugardaters.dk, så valgte jeg alligevel at oprette profil på sitet. Tidligere har jeg prøvet diverse online datingsites, så som elitedaters.dk, men er gang på gang blevet skuffet over brugernes uærlighed, der hurtigt skinner igennem, synes jeg, og allerede på skrift. Da jeg blev præsenteret for sugardaters.dk, tænkte jeg, at det måske var et univers, hvor det var muligt at træffe mænd af en vis standard. En standard, hvor de har oparbejdet økonomisk overskud – og dermed også mænd, som jeg ville kunne lære noget af og sparre med i hverdagen. Blandt andet i forbindelse med egen, nystartet virksomhed (co-funder hos Creative Group). Men samtidig også mænd, der sætter pris på femininitet ved deres partner.

På forhånd var jeg indforstået med konceptet i at sugardate, og vidste på forhånd da også, at stedet nok ikke var det helt optimale for mig. Alligevel overraskede det mig ret meget, at åbningsbeskeden i 8 ud af 10 tilfælde var ”Pris og sted?” Hvilket jeg personligt finder direkte nedværdigende, respektløst og da slet ikke, hvad jeg havde forstået ved begrebet at ”sugardate”. Så i den tro, at min profiltekst eventuelt sendte forkerte signaler, ændrede jeg den. Dog kun med det resultat, at jeg i stedet blev kontaktet af en del gifte mænd, der ikke havde forudgående aftaler på hjemmefronten. Hvilket også er et ”dating set-up’”, der går over mine personlige grænser.

Mænd i ulykkelige ægteskaber

På min tjekliste for drømmemanden må kodeordene, i vilkårlig rækkefølge, være; troskab, balance, selvindsigt, selvværd og respekt. Jeg er selv monogam, i min verden er der kun én prinsesse, og hun gider ikke dele legetøj med andre børn. Så det er en selvfølge, at han er fri af forhold. For overhovedet at fange min opmærksomhed er det vigtigste for mig, at han er i psykisk balance og hviler i sig selv. Det tiltrækker mig ikke, at modtage diverse afklædte billeder, før vi er nået der til ”in real life” – eller ”Se mig og alle de penge, jeg har!”. Det er to afskrækkere, der for mig kun skriger ”Jeg er ikke i balance, jeg har brug for en kvinde, der fortæller mig hvor flot/udrustet/rig jeg er!” Hans handlinger skal afspejle, at han elsker det, han gør, uanset hvor mange ”likes”, der falder på facebook. For han har i bund og grund ikke brug for anden anerkendelse end sin egen og fra sine nærmeste.

Rigtig mange af de, jeg via Sugardaters var i kontakt med, var utrolig dejlige mænd, som jeg faldt i god snak med. De var simpelthen ulykkelige i deres ægteskab. Andre var derimod lykkelige i deres ægteskab, men søgte et ”frirum”. Atter andre formulerede det for mig, som at de søgte en ”legeplads uden forpligtelser og regler”. Personligt formåede jeg ikke at være aktiv på sitet i mere end en måneds tid, og måtte til sidst erkende, at det heller ikke var der, jeg skulle møde en mand efter mit hoved. Ud fra statistikkerne for par, der succesfuldt mødes online, så siger det dog nok mere om mig, end om sitet. Til gengæld lærte tiden på Sugardaters.dk mig til gengæld, at danske kvinder vidst har lidt af et kontrol-problem over for deres mænd.

Laura, 22 år: Søger krydderi på hverdagen

Jeg studerer, og ser mig ikke om efter kæreste lige nu. Desuden er jeg en meget udadvendt og spontan pige, der elsker at springe ud i nye og spændende eventyr, når muligheden nu engang byder sig. Og for mig er Sugardaters.dk langt hen ad vejen god mulighed for kontakt med spændende mænd, der ikke er bange for at arrangerer og betale for en god aften i byen.

Jeg har godt læst de der artikler med, at sitet er at sidestille med prostitution, men sådan ser jeg slet ikke på det. For her har man nemlig hele tiden mulighed for at sige fra og til, og tænder jeg ikke på den mand, jeg har lavet aftale med, så går jeg heller ikke i seng med ham. Lige gyldigt hvor mange penge, han end lokker mig med. Omvendt er det da direkte dumt at sige nej til en god aften, eller en weekend med det hele betalt i en europæisk storby, jeg også har oplevet, hvis man kommer godt ud af det med manden. Hvis der er fællers kemi og tiltrækning – og aldersforskellen ikke er alt for stor.

Jeg har fået tilbud fra mænd, der var på den anden side af 50 år, men de er altså lidt for gamle til mig – også selv om de er nok så ungdommelige af sind, som de skriver. Nej, max 40, måske op til 45 år, hvis manden virkelig er lækker. Indtil videre har jeg haft en række gode oplevelser på netdatingsiden, men har da også stødt på mænd, der var direkte klamme og alt for pågående. Men de findes jo på alle sider, har jeg hørt.

Har ikke mange penge

For mit vedkommende, med studie og ikke så mange penge i hverdagen lige nu, så er Sugardaters.dk lig med krydderi på tilværelsen for mig. Eller i hvert fald muligheden for det, hvis jeg render på de rigtige mænd. For jeg har også haft kontakt til de, der lover guld og grønne skove, men hvor det aldrig bliver til mere end tomme ord – og i de tilfælde føler jeg mig både dum og udnyttet.Til gengæld har jeg svært ved at genkende billedet af, at vi sugarbabes lader os udnytte, fordi vi lader mænd, der har penge nok, betale gaver og byture og lignende for os. Jeg udnytter da heller ikke de mænd, jeg via sitet laver aftaler med. Den aftale, man laver, inden man ses, går desuden begge veje – og er man ikke tilfreds med, hvad modparten ønsker at give eller modtage, så stopper man jo bare med at skrive.

Jeg har også profil på andre datingsider, men det er helt klart på Sugardaters.dk, jeg kan skrive tingene mest ærligt – det lægger siden jo lige som ret meget op til. Altså at man er hudløst ærlig omkring, hvad man enten ønsker eller tilbyder.

2 tanker om “Sugardaters.dk – kærlighed eller ???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud