Kønsforsker: Stinna er selvstændig og ressourcestærk

Pink.jpgErhvervskvinden og iværksætteren Stinna har her på joanb.dk  prikket hul på en væsentlig og essentiel debat, der i høj grad deler vandene – ikke mindst kønnene imellem. Læs her hvad kønsforsker og antropolog Christian Groes Green har at sige om moderne kvinder som Stinna – der kun vil komme mange flere af i årene fremover, spår manden.

Ligestillings-ideologi deler vandene

-Stinna er en selvstændig og ressourcestærk kvinde, og der kommer sikkert mange flere af hendes slags fremover, der ligeledes stiller økonomiske krav. Vi er nemlig midt i en brydningstid, hvor ligestillings-ideologien deler vandene og mange unge leder efter nye idealer. Men også i lavere sociale lag, tror jeg, at sugardating kan blive populært – blandt andet fordi, der ikke er samme fordømmelse af udvekslinger af penge for sex og intimitet som i de øvre lag. Som blandt andre hos mange akademikere, som ofte hylder det ”civiliserede”, romantiske og ”rene” forhold.

Men der er selvfølgelig også en fare for, at nogle kvinder roder sig ud i disse forhold uden at have tænkt over de potentielt negative konsekvenser, i form af fx økonomisk afhængighed, misbrug mv.

Nettet har gjort en stor forskel

-Både sugar-dating og netdating, helt generelt, har gjort det mere accepteret for kvinder at stille tydelige krav til deres partnere – både i forhold til udseende, økonomi, livsstil og værdier. Nettet har gjort, at kvinderne kan være mere kræsne i deres valg, men også at de kan vise, hvad de kan byde på. En del spiller på deres udseende, altså seksuelle kapital, andre på deres værdier, atter andre på deres økonomiske formåen.

Med den øgede økonomiske ligestilling vil der også være flere kvinder, der vil have det fint med at have magten som forsørger, mens andre gerne vil nyde den luksus det er at have nogen, der ”forkæler” dem med gaver, penge, rejser osv. Derfor er der også muligt for flere at søge noget andet end den totale ligestilling, hvor partnere tjener lige meget, bidrager lige meget, er lige gamle og fra samme baggrund. Til fordel for at den ene tjener pengene og den anden har alternative roller, fx på det seksuelle område, i forhold til huslige pligter eller børnepasning.

Fordi der er stadig færre, der er tvunget til at finde en rig partner for at overleve, kan man i højere grad fordele kønsrollerne efter smag og behag, og ikke af nødvendighed, som i ”gamle dage”, slutter antropolog og kønsforsker Christian Groes Green

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud