Stinna er sapio – tænder på sind fremfor fysik!

stinna”Personligt definerer jeg min sapio-seksualitet som at en intelligent, filosofisk og dyb samtale fungerer som forspil for mig”, forklarer min veninde Stinna, der her fortæller om at være såkaldt sapio-seksuel – en person, der i højere grad tænder på intellekt og intelligens end på det rent fysiske ved en mulig kommende partner.   

-For et års tid siden faldt jeg ved en tilfældighed over betegnelsen ”sapiosexual” – og tænkte straks; ”det er da det, jeg er!”

Jeg har nok altid været sapio-seksuel, men har ikke altid haft et ord for det. Som de fleste andre, tror jeg, har jeg tidligere haft mange forskellige tanker omkring min personlige seksuelle orientering. Er jeg til mænd, til kvinder, er jeg biseksuel? Spørgsmål der præger tankegangen, når teenage-hormonerne raser rundt i hele kroppen. Hvilken type er man til?, fortæller Stinna.

-Jeg oplevede at mine jævnaldrende kunne sætte en lang tjekliste på deres drømme-partners udseende. Det har jeg aldrig selv været i stand til – hvilket resulterede i, at jeg følte mig lidt forkert. Der har fx aldrig været røde tråde i hverken hårfarve og fysik blandt de, jeg har følt mig tiltrukket af.

Til gengæld har der været en rød tråd i sindstype over de personer, der har kunnet vedholde min opmærksomhed. De har alle været i stand til at føre dybe, konstruktive samtaler, hvor man udveksler filosofier og ideer, hvilket jeg finder dragende og som et kæmpe ”turn-on”. I nogle få tilfælde fra dag et.

Til mænd, kvinder eller måske begge dele

-Kvindekroppen er gude-smuk, og jeg har tidligere mange gange overvejet, om jeg måske var bi- eller homoseksuel. Men som med mænd, har jeg aldrig kunnet genkende en rød tiltrækningstråd i forhold til kvinder, fortsætter Stinna, der ikke umiddelbart lader sig kaste omkuld af et smukt og attraktivt udseende – og her kommer selvkontrol ind i billedet, påpeger hun.

-Øjet ser først, og i mit tilfælde tiltrækkes dette som udgangspunkt af det fysiske. Men jeg har en del selvkontrol og er i stand til at ignorere den umiddelbare udseende-mæssige tiltrækning. Intellektet og intelligensen skal man derimod under overfladen for at kunne se.

Det er meget individuelt fra person til person, hvor hurtigt de selv har lyst til at åbne op for denne del af deres person. Det kan være meget grænseoverskridende for mange, at lukke andre mennesker tæt på hurtigt. Det er en naturlig forsvarsmekanisme, tror jeg.

Jeg er også stødt på flere der nikker genkendende til min historie, når jeg fortæller den, hvorpå de beskriver dem selv og deres behov på samme måde, hvorefter de så også er begyndt at benytte betegnelsen sapio-seksuel om dem selv, fortsætter singlepigen Stinna, der ikke altid slipper helt godt at sted med at afvise potentielle bejlere.

Ikke ”acceptabel” afvisning

-Jeg har da prøvet at forklare et par stykker, at det intet havde med deres udseende eller deslige at gøre. Men det er som om, det ikke er en ”acceptabel” afvisning. De gange, jeg har forsøgt, har der været en tendens til at modtage mine ord, som en stempling af dennes udseende eller karrierevalg, hvortil jeg har fået et ordentligt verbalt møgfald. Hvilket har gjort mig meget ked af det, da jeg stadig synes, det kan være en fantastisk person, jeg ønsker at beholde i mit netværk, men hvor der umiddelbart blot mangler et mentalt match for at kunne tænde oprigtigt på vedkommende, både i nuet og i længden. Hvorved jeg hellere vil undlade at indgå i fysisk kontakt fra starten, end jeg vil såre nogen senere. Jeg har også afvist super flotte fitness-fyre og direktører, så det har intet med det at gøre.

Det kan være endda meget svært at forklare, at man er sapio. Nogle evner at sætte sig 100 procent ind i det, mens andre er i stik modsatte grøft og kigger på en, som er man lige er kommet ud fra den lukkede.”Det er jo bare sex!” og ”Du er bare kræsen!” hører jeg ofte. Øhmmmm, jaeee! Men jeg har et fantastisk singleliv, fyldt med skønne venner og en forretning, jeg hellere vil bruge min tid, energi og fokus på, end at gå på dates eller flakke rundt fra mand til mand. Hvis mit intellekt ikke bliver stimuleret og udfordret forholdsvist hurtigt i en ny dialog, så mister jeg ganske enkelt interessen.

Onlinedating er ofte for overfladisk

-I perioder, hvor jeg har været single, har jeg nogle gange tyet til forskellige online datingsider for at finde lidt bekræftelse. Men har til dato aldrig været i stand til at få mig selv til at mødes med nogen. Samtalerne har været for overfladiske, og sætninger som ”Nøøøj, du er smuk!” eller ”Hej, vil gerne invitere dig på kaffe”, har bare ikke fungeret for mig.

Med risiko for at fremstå super arrogant, så er ”smuk” altid et utrolig dejligt ord at høre, men når det kommer fra en fremmed mand, frastøder det mig som udgangspunkt, og jeg bliver ubevidst kold i min retorik over for afsenderen. Det får mig til at føle mig som et stykke kød. Jeg er ikke interesseret i en partner, der udelukkende indleder til dans baseret på mit udseende, det er for kortsigtet at bruge ret meget tid på.

Tingene på onlinedating sites går for stærkt for mig, og det virker som om, mange brugere skyder med spredehagl for at komme i dialog, fremfor at læse profilteksten og invitere til dialog på baggrund af oplysningerne der. Jeg har heller aldrig kunnet forstå dem, der kan sidde på de forskellige online-sites og udveksle deres seksuelle fantasier, for derefter aftale at udføre dem med en, de aldrig har mødt før. Det giver absolut ingen mening for mig, slutter sapio-seksuelle Stinna, der tidligere har været i medie-vælten på grund sine ligefremme udtalelser her på Joab.dk omkring sine oplevelser med sugardating – og hvor flere efterfølgende beskylde hende for at være golddigger:

Læs Stinnas forsvar på disse angreb her

———-

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud