50 Shades of sanselig inspiration – til alle os husmødre

joan GreyNu har jeg læst den første af de tre Fifty Shades of Grey bøger, eller rettere hørt fortællingen om Steel og Grey på lydbog (endda hele to gange!) – og har nu også set filmen (iført, for det ikke skal være løgn, Mr. Greys slips), og lad mig sige med det samme, at man enten bør holde sig til bøgerne eller filmen.

Manden udfordrede mig faktisk til at gå i biffen iført frøken Steels Godess kugler, men de er f….. tunge, så det blev altså et nej.

Bogen og filmen er nemlig milevidt fra hinanden – og så irriterer det mig altså grænseløst, at Mr. Grey til sidst i både bogen og filmen skal udstilles som syg i hovedet. Kunne forfatteren dog ikke bare været blevet i den erotisk, sanselige del (eksempelvis binde og blindfolde sin kæreste og eventuelt kilde eller smække blidt) – men nej, der skal absolut ”være noget galt” med manden (Grey). Som da også kun forstærker folks fordomme om det de fleste kender til s/m. Nå, men måske forklaringen kommer i de næste fortællinger om Grey og Steel.

Lidt skuffet over filmen  

greyUnder alle omstændigheder er jeg dog en smule skuffet over filmen, der altså slet ikke lever op til bogen, er min helt personlige opfattelse – og altså ikke så meget på grund af de mange elementer med bondage og s/m, men meget mere på grund af den inspiration vi husmødre (og husfædre) nu engang kan trække ud af fortællingerne. I min verden hedder tingene ikke nødvendigvis s/m (reb og tape behøver ikke at hedde noget, men de er effektive alligevel) – herhjemme ”aftaler” vi heller ikke en hel masse, men lader hellere hinanden overraske, da det for mig helt klart er det uvisse, tanken om, hvad Manden nu finder på, der er den store tænder. Det skal dog siges, at vi jo har været sammen i mange år – og derfor kender hinanden særdeles godt. De, som jeg selv, der har været i fast forhold i mange år, kender med garanti det med, at der pludselig går alt for meget grå hverdag og leverpostej i samlivet. Fordi man enten kører på automatpilot, eller endnu værre, fuldstændig har trukket håndbremsen, da hverdagens stress og mangeartede opgaver bare fylder det hele.

Ja, jeg er gift, på 15. år – og lykkeligt gift, men derfor holder jeg mig altså ikke tilbage med at flirte. Ikke på den vilde og blodige facon, men bare en lille og uskyldig flirt, der får en til at genkalde sig, hvordan det var en gang – dengang man fik sommerfugle i maven over den mindste berøring.

50 Shades of Grey er som bekendt primært skrevet til os kvinder, og for mig, og formentlig mange andre helt almindelige husmødre, er Grey og Steel-fortællingerne helt klart med til at understrege, at det erotiske univers er så meget mere farverigt og stort end hvad man selv lige oplever på hjemmefronten – og samtidig virker fortællingerne til inspiration til selv at være mere eksperimenterende og legende i samlivet. At man godt kan hente inspiration og samle appetit ude i byen – eller hvor man nu engang bevæger sig omkring, og som omsætte den i praksis på hjemmefronten. At der for en del så også kan gå utroskab i den på den konto, er jo så mindre fedt – i hvert fald oplevet med mine øjne.

Til slut er det vigtigt for mig at understrege, at ting som Ridepisken, Linealen eller flokkeren, som vi møder i filmen, absolut ikke behøver at være decideret smerteredskaber. Men er glimrende til at kærtegne og pirre, måske krydret med små pludselige/overraskende klap diverse steder rundt på kroppen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud